Revninge-kvinden vækker opsigt internationalt

10. juni 2014 | Vikingemuseet Ladby

Revninge-kvinden. Forgyldt sølvfigur fra 800-tallet.

I maj månede offentliggjorde Vikingemuseet Ladby fundet af den lille forgyldte figur fra vikingetiden med navnet Revninge-kvinden. Fundet vakte stor national opmærksomhed, og der er siden blevet skrevet mangt og meget om den lille sølvfigur. Men her stopper det ikke for Revninge-kvindens rejse mod berømmelse. Et sådan fund er yderst sjældent, og af den grund har figuren også vakt international opmærksomhed.

På nuværende tidspunkt er der skrevet om den lille sølvfigur på både engelsk, russisk, tjekkisk og polsk, og et link til den tjekkiske artikel kan ses online her. Det er ingen overraskelse, at der er international opmærksomhed omkring fundet. Sådanne små menneskelignende figurer fra vikingetiden er nemlig ekstremt sjældne og ydermere er det helt usædvanligt, at hovedet er i 3D, mens kroppen er flad og i 2D. Normalt er sådanne småfigurer altid i 2D. Af den grund forventes det også at flere internationale medier - især fra de europæiske lande - retter søgelyset mod Vikingemuseet Ladbys nye beboer i løbet af sommeren.

Revninge-kvinden dateres til omkring 800-tallet og kan ses udstillet på Vikingemuseet frem til 31. august.

Ekstraordinært fund: forgyldt figur fra 800-tallet

Ladbydragen drager på mini-sommertogt
11. juli 2018

Vil have fast base i Kerteminde i hele uge 29.

Vikingelege i sommervarmen
5. juli 2018

Skal du finde på noget sjovt med familien eller vennerne i sommerferien? Så prøv at lege en af disse fire lege fra vikingetiden!

Ladbytapetet nomineret til fynsk kulturpris
4. juli 2018

Kerteminde Kommune har indstillet Ladbytapetet til Den Fynske Kulturpris 2018.

Stor vikingehal fundet på Munkebo Bakke
29. juni 2018

Den største vikingetidshal på Fyn vidner om Munkebo Bakke strategiske betydning i vikingetiden.