Revninge-kvinden vækker opsigt internationalt

10. juni 2014 | Vikingemuseet Ladby

Revninge-kvinden. Forgyldt sølvfigur fra 800-tallet.

I maj månede offentliggjorde Vikingemuseet Ladby fundet af den lille forgyldte figur fra vikingetiden med navnet Revninge-kvinden. Fundet vakte stor national opmærksomhed, og der er siden blevet skrevet mangt og meget om den lille sølvfigur. Men her stopper det ikke for Revninge-kvindens rejse mod berømmelse. Et sådan fund er yderst sjældent, og af den grund har figuren også vakt international opmærksomhed.

På nuværende tidspunkt er der skrevet om den lille sølvfigur på både engelsk, russisk, tjekkisk og polsk, og et link til den tjekkiske artikel kan ses online her. Det er ingen overraskelse, at der er international opmærksomhed omkring fundet. Sådanne små menneskelignende figurer fra vikingetiden er nemlig ekstremt sjældne og ydermere er det helt usædvanligt, at hovedet er i 3D, mens kroppen er flad og i 2D. Normalt er sådanne småfigurer altid i 2D. Af den grund forventes det også at flere internationale medier - især fra de europæiske lande - retter søgelyset mod Vikingemuseet Ladbys nye beboer i løbet af sommeren.

Revninge-kvinden dateres til omkring 800-tallet og kan ses udstillet på Vikingemuseet frem til 31. august.

Ekstraordinært fund: forgyldt figur fra 800-tallet

Signalet nåede frem!
9. november 2017

Det lykkedes! Man kan sende beskeder over lange afstande ved hjælp af bål – og det går hurtigt! Det var lokale skoleklasser med til at bevise, da de i går tændt bavner fra Fyns Hoved til Odense og Ladby.

Bavnehøje var en del af vikingernes infrastruktur
2. november 2017

Når vi onsdag den 8. november tænder signalbål langs Odense og Kerteminde fjorde, er det for at teste vikingernes langdistancekommunikation.

Ny rejseguide viser vej til vikingetiden
1. november 2017

Sammen med andre danske vikingeattraktioner og -museer kan Vikingemuseet Ladby nu præsentere ”Turen går til vikingetiden”, som udkommer den 2. november.

Ladbydragen i vinterhi
23. oktober 2017

Ladbydragen og Ladbypilen er nu trukket i land for vinteren.