Revninge-kvinden vækker opsigt internationalt

10. juni 2014 | Vikingemuseet Ladby

Revninge-kvinden. Forgyldt sølvfigur fra 800-tallet.

I maj månede offentliggjorde Vikingemuseet Ladby fundet af den lille forgyldte figur fra vikingetiden med navnet Revninge-kvinden. Fundet vakte stor national opmærksomhed, og der er siden blevet skrevet mangt og meget om den lille sølvfigur. Men her stopper det ikke for Revninge-kvindens rejse mod berømmelse. Et sådan fund er yderst sjældent, og af den grund har figuren også vakt international opmærksomhed.

På nuværende tidspunkt er der skrevet om den lille sølvfigur på både engelsk, russisk, tjekkisk og polsk, og et link til den tjekkiske artikel kan ses online her. Det er ingen overraskelse, at der er international opmærksomhed omkring fundet. Sådanne små menneskelignende figurer fra vikingetiden er nemlig ekstremt sjældne og ydermere er det helt usædvanligt, at hovedet er i 3D, mens kroppen er flad og i 2D. Normalt er sådanne småfigurer altid i 2D. Af den grund forventes det også at flere internationale medier - især fra de europæiske lande - retter søgelyset mod Vikingemuseet Ladbys nye beboer i løbet af sommeren.

Revninge-kvinden dateres til omkring 800-tallet og kan ses udstillet på Vikingemuseet frem til 31. august.

Ekstraordinært fund: forgyldt figur fra 800-tallet

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.