Sommernyt fra Vikingemuseet Ladby

01. august 2013 |

Sommeren har virkelig tilsmilet Danmark. På Vikingemuseet Ladby har rigtig mange gæster, både danske og udenlandske familier, lagt vejen forbi. De gratis børneaktiviteter og rundvisninger har trukket mange til og allerede nu har knap 300 børn været med til at lave dragehoveder og riste runer. Det kan man også gøre torsdag d. 1. august. Langt flere børn har "gået i Ladbydragens fodspor", har lært om Ladbydragen og vikinger og hjulpet med at skaffe guld til dragen Fafner. Alle er med i konkurrencen om en vikingegave fra museet, der trækkes en vinder hver uge. Det kan man fortsætte med hele efteråret. Inspireret af særudstillingen "Ladbydragen - at bygge et vikingeskib" kommer der også mange fine tegninger med drager.

De flittige brodøser fortæller om tilblivelsen af Ladbytapetet alt mens de tager nye sting og på byggepladsen er kølsvinet nu på plads i bunden af skibet og 5. bordgang godt på vej. Smedene er langt med kopien af det unikke jernanker. Kom og hils på alle de aktive frivillige hver onsdag.

Klatredragen og de nye vippeheste og hunde ved gravhøjen er blevet taget godt imod.

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.