Sommernyt fra Vikingemuseet Ladby

01. august 2013 |

Sommeren har virkelig tilsmilet Danmark. På Vikingemuseet Ladby har rigtig mange gæster, både danske og udenlandske familier, lagt vejen forbi. De gratis børneaktiviteter og rundvisninger har trukket mange til og allerede nu har knap 300 børn været med til at lave dragehoveder og riste runer. Det kan man også gøre torsdag d. 1. august. Langt flere børn har "gået i Ladbydragens fodspor", har lært om Ladbydragen og vikinger og hjulpet med at skaffe guld til dragen Fafner. Alle er med i konkurrencen om en vikingegave fra museet, der trækkes en vinder hver uge. Det kan man fortsætte med hele efteråret. Inspireret af særudstillingen "Ladbydragen - at bygge et vikingeskib" kommer der også mange fine tegninger med drager.

De flittige brodøser fortæller om tilblivelsen af Ladbytapetet alt mens de tager nye sting og på byggepladsen er kølsvinet nu på plads i bunden af skibet og 5. bordgang godt på vej. Smedene er langt med kopien af det unikke jernanker. Kom og hils på alle de aktive frivillige hver onsdag.

Klatredragen og de nye vippeheste og hunde ved gravhøjen er blevet taget godt imod.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.