Sommernyt fra Vikingemuseet Ladby

01. august 2013 |

Sommeren har virkelig tilsmilet Danmark. På Vikingemuseet Ladby har rigtig mange gæster, både danske og udenlandske familier, lagt vejen forbi. De gratis børneaktiviteter og rundvisninger har trukket mange til og allerede nu har knap 300 børn været med til at lave dragehoveder og riste runer. Det kan man også gøre torsdag d. 1. august. Langt flere børn har "gået i Ladbydragens fodspor", har lært om Ladbydragen og vikinger og hjulpet med at skaffe guld til dragen Fafner. Alle er med i konkurrencen om en vikingegave fra museet, der trækkes en vinder hver uge. Det kan man fortsætte med hele efteråret. Inspireret af særudstillingen "Ladbydragen - at bygge et vikingeskib" kommer der også mange fine tegninger med drager.

De flittige brodøser fortæller om tilblivelsen af Ladbytapetet alt mens de tager nye sting og på byggepladsen er kølsvinet nu på plads i bunden af skibet og 5. bordgang godt på vej. Smedene er langt med kopien af det unikke jernanker. Kom og hils på alle de aktive frivillige hver onsdag.

Klatredragen og de nye vippeheste og hunde ved gravhøjen er blevet taget godt imod.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Nyhed i museumsbutikken

Spøgelsesskib er finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Spøgelseskibet er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.