Sommernyt fra Vikingemuseet Ladby

01. august 2013 |

Sommeren har virkelig tilsmilet Danmark. På Vikingemuseet Ladby har rigtig mange gæster, både danske og udenlandske familier, lagt vejen forbi. De gratis børneaktiviteter og rundvisninger har trukket mange til og allerede nu har knap 300 børn været med til at lave dragehoveder og riste runer. Det kan man også gøre torsdag d. 1. august. Langt flere børn har "gået i Ladbydragens fodspor", har lært om Ladbydragen og vikinger og hjulpet med at skaffe guld til dragen Fafner. Alle er med i konkurrencen om en vikingegave fra museet, der trækkes en vinder hver uge. Det kan man fortsætte med hele efteråret. Inspireret af særudstillingen "Ladbydragen - at bygge et vikingeskib" kommer der også mange fine tegninger med drager.

De flittige brodøser fortæller om tilblivelsen af Ladbytapetet alt mens de tager nye sting og på byggepladsen er kølsvinet nu på plads i bunden af skibet og 5. bordgang godt på vej. Smedene er langt med kopien af det unikke jernanker. Kom og hils på alle de aktive frivillige hver onsdag.

Klatredragen og de nye vippeheste og hunde ved gravhøjen er blevet taget godt imod.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.