”Æbleskud og Drager” på Vikingemuseet

30. oktober 2013 |

Rigtig mange glade voksne og børn havde fundet vej til Vikingemuseet Ladby i efterårsferien. Faktisk var der efterårsferie-rekordbesøg med ikke mindre end 917 mennesker fordelt hen over uge 42. I 2012 var der i samme periode 583 gæster altså en besøgsfremgang på mere end 57 %. Alene børnene stod for en fremgang på 96 %.

Alle steder på museet blev der arbejdet, både på byggeriet af Ladbyskibet hvor der også blev flækket endnu en stor egestamme, i smedjen og på Ladbytapetet.

Familieaktiviteterne mandag til fredag tiltrak rigtig mange og vi var glade for at kunne uddele mange præmier for pletskud og æbleskræller.

267 børn skød med bue og pil og mange dygtige bueskytter ramte æblet på Palnatoke eller dragens hjerte. Den længste æbleskræl i et stykke, 33 cm, blev skrællet og æbler fisket op af baljen. Der blev fortalt mange gode historier om Iduns gyldne æbler. De heldige vindere modtager en præmie med posten.

Hos de frivillige smede i Ivaldis smedje blev der arbejdet hårdt tirsdag og torsdag. Mange børn kunne drage hjem med en flot dragekrølle. I alt blev der brugt 18 meter rundjern og rigtig mange kræfter!

225 børn gik i Ladbydragens fodspor og blev kloge på drager, også her er der udtrukket heldige vindere der fandt det rigtige navn på den skumle vikingedrage der bider i livstræets rod.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.