Svensk journalist på vikingebesøg

28. april 2014 | Vikingemuseet Ladby

Den svenske freelancejournalist Christer Johansson besøgte i efterået Vikingemuseet Ladby i sin husbil. Forfatteren, som fulgte en rute rundt i Danmark til de danske vikigesteder, blev meget optaget af det lille museum i Ladby og mødet med den moderne viking, Hasse.

Johansson tilbragte to hele dage på museet, hvor han både kom tæt skibsbyggernes og brodøsernes arbejde samt naturligvis kom godt rundt i - og om - gravhøjen og museet. Det resulterede i en rigtig fin artikel, hvor Vikingemuseet Ladby og Ladbyskibet er et meget centralt indslag om turen rundt til de danske vikingesteder.

Artiklen er selvfølgelig på svensk - og du kan læse den her artiklen (PDF)

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Nyhed i museumsbutikken

Spøgelsesskib er finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Spøgelseskibet er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.