Svensk journalist på vikingebesøg

28. april 2014 | Vikingemuseet Ladby

Den svenske freelancejournalist Christer Johansson besøgte i efterået Vikingemuseet Ladby i sin husbil. Forfatteren, som fulgte en rute rundt i Danmark til de danske vikigesteder, blev meget optaget af det lille museum i Ladby og mødet med den moderne viking, Hasse.

Johansson tilbragte to hele dage på museet, hvor han både kom tæt skibsbyggernes og brodøsernes arbejde samt naturligvis kom godt rundt i - og om - gravhøjen og museet. Det resulterede i en rigtig fin artikel, hvor Vikingemuseet Ladby og Ladbyskibet er et meget centralt indslag om turen rundt til de danske vikingesteder.

Artiklen er selvfølgelig på svensk - og du kan læse den her artiklen (PDF)

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.