Svensk journalist på vikingebesøg

28. april 2014 | Vikingemuseet Ladby

Den svenske freelancejournalist Christer Johansson besøgte i efterået Vikingemuseet Ladby i sin husbil. Forfatteren, som fulgte en rute rundt i Danmark til de danske vikigesteder, blev meget optaget af det lille museum i Ladby og mødet med den moderne viking, Hasse.

Johansson tilbragte to hele dage på museet, hvor han både kom tæt skibsbyggernes og brodøsernes arbejde samt naturligvis kom godt rundt i - og om - gravhøjen og museet. Det resulterede i en rigtig fin artikel, hvor Vikingemuseet Ladby og Ladbyskibet er et meget centralt indslag om turen rundt til de danske vikingesteder.

Artiklen er selvfølgelig på svensk - og du kan læse den her artiklen (PDF)

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.