Svensk journalist på vikingebesøg

28. april 2014 | Vikingemuseet Ladby

Den svenske freelancejournalist Christer Johansson besøgte i efterået Vikingemuseet Ladby i sin husbil. Forfatteren, som fulgte en rute rundt i Danmark til de danske vikigesteder, blev meget optaget af det lille museum i Ladby og mødet med den moderne viking, Hasse.

Johansson tilbragte to hele dage på museet, hvor han både kom tæt skibsbyggernes og brodøsernes arbejde samt naturligvis kom godt rundt i - og om - gravhøjen og museet. Det resulterede i en rigtig fin artikel, hvor Vikingemuseet Ladby og Ladbyskibet er et meget centralt indslag om turen rundt til de danske vikingesteder.

Artiklen er selvfølgelig på svensk - og du kan læse den her artiklen (PDF)

Hjælp til skoletid i hjemmet
16. marts 2020

Er hele familien hjemme på grund af lukkede skoler? Så kommer Vikingemuseet Ladby med hjælp!

Museet holder lukket
12. marts 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.