Svensk journalist på vikingebesøg

28. april 2014 | Vikingemuseet Ladby

Den svenske freelancejournalist Christer Johansson besøgte i efterået Vikingemuseet Ladby i sin husbil. Forfatteren, som fulgte en rute rundt i Danmark til de danske vikigesteder, blev meget optaget af det lille museum i Ladby og mødet med den moderne viking, Hasse.

Johansson tilbragte to hele dage på museet, hvor han både kom tæt skibsbyggernes og brodøsernes arbejde samt naturligvis kom godt rundt i - og om - gravhøjen og museet. Det resulterede i en rigtig fin artikel, hvor Vikingemuseet Ladby og Ladbyskibet er et meget centralt indslag om turen rundt til de danske vikingesteder.

Artiklen er selvfølgelig på svensk - og du kan læse den her artiklen (PDF)

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.