Vikingemuseet Ladby åbner arkæologisk julekalender 2014

01. december 2014 | Vikingemuseet Ladby

Fra mandag d. 1. til onsdag d. 24. december vil der på Vikingemuseet Ladby blive åbnet en pakke hver dag. I pakken vil der gemme sig et fund eller historisk genstand der på en eller anden måde er knyttet til museet og Østfyn. Pakkens 'indhold' vil kunne ses på museets facebookside, her på hjemmesiden og i en montre på museet. Alle fund får en lille historie med på vejen.

Genstandene er hovedsageligt nogle af museets mange spændende detektorfund, og udgravningsfund fra 2014, krydret med enkelte genstande fra magasinet.
Tanken er, i den travle juletid, lige at give alle mulighed for at stoppe op, tage en pause ved de mange smukke ting og historier, der omgiver os.
Museet garanterer, at kalenderen bliver ”nissefri”.

Søndag d. 7., d. 14. og d. 21. december kan man på museet høre en fortælling om ugens ”udpakkede” kalendergaver. Museumsinspektørerne Lene Feveile eller Bodil Holm Sørensen står klar kl. 11. (pris alm. entré)

Efterhånden som december går, vil der komme flere ting i montren, og flere små historier på væggen. Alle 24 genstande kan så ses i juledagene på museet mellem kl. 10 og 16.
(Lukket d. 24. og 25. december samt mandag d. 29. og 31. december.)

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.