Vikingemuseet Ladby på vej mod besøgsrekord

15. juli 2014 | Vikingemuseet Ladby

Det har været et travlt og meget spændende år for Vikingemuseet Ladby! To fantastiske fund har skabt stor opmærksomhed både nationalt og internationalt om den østfynske vikingeskibsgrav, og oveni det er der en stigende interesse for både brodøsernes flotte Ladbytapet og bådebyggernes arbejde med reproduktionen af Ladbyskibet.

Alt dette kan mærkes, der hvor det virkelig betyder noget - nemlig på besøgstallene. Det betyder, at museet i det første halvår har slået alle tidligere rekorder med en besøgsfremgang på 30 %! Billetsalget er i samme periode steget med hele 51 %, så det er tydeligvis betalende gæster, der kommer for at se skibsgraven og museet.

Hele sommeren kan man se de to store fund, der især har givet museet i Ladby omtale - nemlig Dalbyskatten og Revningekvinden - på museet. Derudover er der masser af aktiviteter for børn og voksne. Man kan bl.a.skyde Frejas Hildesvin med bue og pil, lave små Freja-og Frej-figurer og skrive sit navn med runer. Det er naturligvis også muligt at følge brodøsernes og bådebyggernes arbejde på faste dage hele sommeren.

I 2013 besøgte 23.000 gæster Vikingemuseet Ladby. Såfremt fremgangen fortsætter året ud, vil det være fjerde år i træk, museet sætter besøgsrekord.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.