Vikingemuseet Ladby på vej mod besøgsrekord

15. juli 2014 | Vikingemuseet Ladby

Det har været et travlt og meget spændende år for Vikingemuseet Ladby! To fantastiske fund har skabt stor opmærksomhed både nationalt og internationalt om den østfynske vikingeskibsgrav, og oveni det er der en stigende interesse for både brodøsernes flotte Ladbytapet og bådebyggernes arbejde med reproduktionen af Ladbyskibet.

Alt dette kan mærkes, der hvor det virkelig betyder noget - nemlig på besøgstallene. Det betyder, at museet i det første halvår har slået alle tidligere rekorder med en besøgsfremgang på 30 %! Billetsalget er i samme periode steget med hele 51 %, så det er tydeligvis betalende gæster, der kommer for at se skibsgraven og museet.

Hele sommeren kan man se de to store fund, der især har givet museet i Ladby omtale - nemlig Dalbyskatten og Revningekvinden - på museet. Derudover er der masser af aktiviteter for børn og voksne. Man kan bl.a.skyde Frejas Hildesvin med bue og pil, lave små Freja-og Frej-figurer og skrive sit navn med runer. Det er naturligvis også muligt at følge brodøsernes og bådebyggernes arbejde på faste dage hele sommeren.

I 2013 besøgte 23.000 gæster Vikingemuseet Ladby. Såfremt fremgangen fortsætter året ud, vil det være fjerde år i træk, museet sætter besøgsrekord.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.