Vikingemuseets stand på Kirsebærfestivalen blev godt besøgt

23. juli 2013 | Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby havde et par rigtig gode dage på Kirsebærfestivalen i Kerteminde.

Der blev uddelt masser af fribilletter og fortalt om museets aktiviteter og Ladbyskibets historie.

Smedene fra Ladby svedte ved essen begge dage. Rigtig mange festivalgæster fik en god snak om hvordan der smedes nagler, anker og kæde til det store skibsbyggeri som museet er i gang med.

En del deltog også i konkurrencen om hvor mange led der er i den unikke ca. 11 m lange ankerkæde fra Ladby. Intet andet sted er der fundet en ankerkæde af jern fra 900-tallets Nordeuropa. Smedene har rekonstrueret godt en tredjedel. l den originale ankerkæde, som man kan se i skibsgraven er der 78 led. Mange var tæt på, men kun en havde det helt rigtige svar, og der er nu et gavekort på vej til den heldige vinder.

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.