Vikingemuseets stand på Kirsebærfestivalen blev godt besøgt

23. juli 2013 | Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby havde et par rigtig gode dage på Kirsebærfestivalen i Kerteminde.

Der blev uddelt masser af fribilletter og fortalt om museets aktiviteter og Ladbyskibets historie.

Smedene fra Ladby svedte ved essen begge dage. Rigtig mange festivalgæster fik en god snak om hvordan der smedes nagler, anker og kæde til det store skibsbyggeri som museet er i gang med.

En del deltog også i konkurrencen om hvor mange led der er i den unikke ca. 11 m lange ankerkæde fra Ladby. Intet andet sted er der fundet en ankerkæde af jern fra 900-tallets Nordeuropa. Smedene har rekonstrueret godt en tredjedel. l den originale ankerkæde, som man kan se i skibsgraven er der 78 led. Mange var tæt på, men kun en havde det helt rigtige svar, og der er nu et gavekort på vej til den heldige vinder.

Lad dine sanser blive udfordret
9. april 2019

Hvad er der i spanden?

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.