Fortidsmindedag: Loddenhøj

Tid: Søndag den 22. april kl. 11
Sted: Munkebo

I anledning af Fortidsmindedagen tager vi en tur til Loddenhøj på Munkebo Bakke.

De færreste tænker måske over det – men Loddenhøj med udsigtstårnet, der kroner Munkebo Bakke, er en fredet gravhøj fra bronzealderen, bygget for omkring 3.500 år siden. På årets Fortidsmindedag sætter vi fokus på bronzealderens kulturlandskab omkring Kerteminde Fjord. Hele vejen rundt om fjorden ligger der gravhøje – de fleste dog forsvundet i dag. Loddenhøj har også haft selskab af endnu en gravhøj, og imellem de to har der i bronzealderen udspillet sig forskellige handlinger, hvor man blandt andet har tilberedt mad i kogegruber.

Loddenhøj kan ses vidt omkring, og fra dens top kan man overskue både Odense og Kerteminde Fjord. Det drog man nytte af i Vikingetiden, hvor en stor gård blev bygget lige ved siden af højen.

Kom og hør mere om forhistorien på Munkebo Bakke. Fortællingen begynder ved foden af Loddenhøj kl. 11 og varer 45-60 min. 

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Nyt vikingehus på Bytoften klar til sommer
21. marts 2018
Landskab & Arkæologi

Første spadestik er taget til et nyt vikingehus, der skal binde Bytoften sammen som et spændende og rekreativt område, der emmer af historie.

Ministre sender skolebørn på Vikingemuseet
2. marts 2018
Vikingemuseet Ladby

Nyt initiativ skal give danske 4.klasses-elever større kendskab til deres land. Blandt andet skal de besøge Vikingemuseet Ladby.

Skeletfund optaget på årets arkæologiske top ti
22. december 2017
Landskab og Arkæologi

Fundet af en bronzealdergravplads ved Kalvehavegård tæt ved Kerteminde er på Slots- og Kulturstyrelsens liste over de vigtigste arkæologiske udgravninger i 2017.

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017
Vikingemuseet Ladby

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.