Mød vikingerne på Kirsebærfestivalen

Tid: Weekenden d. 21.-22. juli kl. 11-16
Sted: Kerteminde

Vikingeliv på havnen: aktiviteter, værksteder og sømandssnak

Prøv at lave bastsnor, øv dig i knob,  rist runer m.m. Til Kirsebærfestivalen vil folk fra Vikingemuseet Ladby stå klar for at hjælpe små og store med at prøve nogle af de færdigheder, der er gode at kunne som viking: flette bånd, sno bastsnor, slå knuder og lave knob, skrive runer, samt lave et lille vikingeskib af papir. 

Aktiviteterne finder sted på Renæssancehavnen i Kerteminde, hvor også Ladbydragen vil lægger til lørdag, og mandskabet vil meget gerne dele deres viden med jer.

Værksteder

Flet bånd

Vikingerne kunne godt lide at udsmykke deres dragter. Det kunne de bl.a. gøre ved at sy smukke bånd på dem. Hos folkene fra museet kan man både prøve vikingetøj og slentre (”flette”) sit eget bånd.

Lav bastsnor

Hvis man kaster et blik på Ladbydragen kan man se, at der er gået mange meter tovværk til at udruste skibet. I vikingetiden lavede man tov af bl.a. lindebast, og det kan man prøve – dog i mindre dimensioner. Måske kan man få et armbånd ud af det?

Lær knob

Bastsnoren kan evt. bruges til at lave knob. For har man sagt tovværk, må man nemlig også sige knob og knuder. Dem findes der et hav af, og vi laver et par enkle knob.

Skriv med runer

Vikingerne skrev ikke ret meget. Runestenen kender vi, amuletter ligeså, men bøger hører en senere tid til. Det var selvfølgelig farefuldt at tage på togt, så man måtte sikre sig bedst muligt, så derfor har vi et værksted, hvor man kan lave runeamuletter.

Fold et skib af papir

Guden Frej ejede et magisk skib, Skidbladner, som kunne foldes sammen, så han kunne have det i sin pung. Vi folder hans skib ud igen. Af et blad papir folder vi små vikingeskibe, som man kan få med hjem.

Det er gratis at deltage i aktiviteterne.

Læs mere om Kirsebærfestivalen her.

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019
Vikingemuseet Ladby

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019
Vikingemuseet Ladby

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.

Alt det efterlod vikingerne på Munkebo Bakke...
5. december 2018
Vikingemuseet Ladby

...og nu kan det ses på Vikingemuseet Ladby i den nye udstilling "Munkebo Bakke - en del af Ladbykongens Verden".