Mød vikingerne på Kirsebærfestivalen

Tid: Weekenden d. 21.-22. juli kl. 11-16
Sted: Kerteminde

Vikingeliv på havnen: aktiviteter, værksteder og sømandssnak

Prøv at lave bastsnor, øv dig i knob,  rist runer m.m. Til Kirsebærfestivalen vil folk fra Vikingemuseet Ladby stå klar for at hjælpe små og store med at prøve nogle af de færdigheder, der er gode at kunne som viking: flette bånd, sno bastsnor, slå knuder og lave knob, skrive runer, samt lave et lille vikingeskib af papir. 

Aktiviteterne finder sted på Renæssancehavnen i Kerteminde, hvor også Ladbydragen vil lægger til lørdag, og mandskabet vil meget gerne dele deres viden med jer.

Værksteder

Flet bånd

Vikingerne kunne godt lide at udsmykke deres dragter. Det kunne de bl.a. gøre ved at sy smukke bånd på dem. Hos folkene fra museet kan man både prøve vikingetøj og slentre (”flette”) sit eget bånd.

Lav bastsnor

Hvis man kaster et blik på Ladbydragen kan man se, at der er gået mange meter tovværk til at udruste skibet. I vikingetiden lavede man tov af bl.a. lindebast, og det kan man prøve – dog i mindre dimensioner. Måske kan man få et armbånd ud af det?

Lær knob

Bastsnoren kan evt. bruges til at lave knob. For har man sagt tovværk, må man nemlig også sige knob og knuder. Dem findes der et hav af, og vi laver et par enkle knob.

Skriv med runer

Vikingerne skrev ikke ret meget. Runestenen kender vi, amuletter ligeså, men bøger hører en senere tid til. Det var selvfølgelig farefuldt at tage på togt, så man måtte sikre sig bedst muligt, så derfor har vi et værksted, hvor man kan lave runeamuletter.

Fold et skib af papir

Guden Frej ejede et magisk skib, Skidbladner, som kunne foldes sammen, så han kunne have det i sin pung. Vi folder hans skib ud igen. Af et blad papir folder vi små vikingeskibe, som man kan få med hjem.

Det er gratis at deltage i aktiviteterne.

Læs mere om Kirsebærfestivalen her.

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Alt det efterlod vikingerne på Munkebo Bakke...
5. december 2018
Vikingemuseet Ladby

...og nu kan det ses på Vikingemuseet Ladby i den nye udstilling "Munkebo Bakke - en del af Ladbykongens Verden".

Kender du dine guder og jætter?
4. december 2018

Følg vores facebook-julekalender og lær de mange guder og jætter fra den nordiske mytologi at kende.

Tæt på 12.000 så spøgelsesskibet
24. oktober 2018
Vikingemuseet Ladby

Ladbydragens søster i form af et tågeskib skabt af vand og lys har i løbet af seks uger trukket tæt på 12.000 mennesker til Munkebo.

Velbesøgt vikingeskib af lys og vand
14. september 2018
Vikingemuseet Ladby

I hundredvis valfarter nysgerrige hver aften til Munkebo for at se Ladbyskibets "spøgelse" af lys og vand.