Ølbrygning på vikingsk, vers. 2

Tid: Onsdag d. 1. maj kl. 10-14
Sted: Vikingemuseet Ladby

Følg med når vi brýgger øl som vikingerne!

I oktober 2018 udførte en gruppe af museets frivillige et hidtil uprøvet eksperiment der gik ud på at kopiere vikingernes ølbrygningsmetoder og producere øl på ægte vikingemaner.   

Første del af eksperimentet gik ud på at udhule to store egetræsstammer, der skulle fungere som bryggekar. Det var et stort arbejde, som dog lønnede sig idet egetræet viste sig ideelt til formålet. 

Nu er egestammerne rullet frem igen, og der gøres klar til anden del af ølbrygningseksperimentet, som finder sted på museet onsdag d. 1. maj fra kl. 10.

Fransk interesse for vikingeøl

Denne gang får ølbrygningen et fransk islæt, idet et fransk bryggeri har hørt om vores vikingeøl, og finder det så interessant, at de tager turen fra Frankrig og til Ladby for at medvirke ved brygningen. 

Vi håber at forsøget lykkes, og i så fald er det ikke sidste gang, vi brygger på Vikingemuseet Ladby. Vi vil nemlig meget gerne have alle, der har lyst, til at være med til brygningen.

Ølbrygningen gennemføres i samarbejde med Claus Christensen fra det lokale bryghus Coolship Brewing Company, som arbejder eksperimenterende med nye - og gamle - måder at brygge øl på. Læs spændende indlæg på bryggeriets blog her.

  

 

 

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019
Vikingemuseet Ladby

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019
Vikingemuseet Ladby

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.