Vikinger i krig

Tid: 7. juni 2019 - 31. maj 2020
Sted: Vikingemuseet Ladby

Kom og se våben, kranier og andre enestående fund fra vikingetiden!

Alle kender til historien om Nordens frygtløse vikinger – stærke krigere, der formåede at overleve og excellere i et samfund præget af uro, vold og krig. Men hvor meget ved vi egentlig om Vikingerne, deres krigeriske evner, våben og udstyr? Hvor stammer vores viden fra? Hvad fortæller de skriftlige kilder, og hvad finder arkæologerne i jorden, i gravene og ved bebyggelserne?

Ladbykongen blev omkring 925 begravet i sit prægtige gravskib med talrige gravgaver heriblandt våben som skjold, pile og økse. Hvem Ladbykongen var, og hvordan hans liv udfoldede sig ved vi ikke. Vi ved heller ikke, om han i samtiden var kendt som en fredelig eller krigerisk fyrste. Ud fra et blik på vikingetidens samfund kan vi dog sige, at det er utænkeligt, at en mægtig mand som Ladbykongen ikke siden barnsben har kendt til våbenbrug og været trænet inden for tidens kampkunst.

Denne udstilling belyser endnu et kapitel af "Ladbykongens Verden" og har til formål – udover at udstille nogle af vikingernes prægtige våben – også at sætte spørgsmålstegn ved vores fastforankrede viden om vikingerne og forhåbentlig pirre til en ny nysgerrighed om emnet.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Langelands Museum, der venligst har udlånt genstande hertil.

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019
Vikingemuseet Ladby

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Titusindvis af detektorfund skaber unik viden
7. august 2019
Landskab & Arkæologi

Med et overblik over 26.000 detektorfund skaber ny rapport et bagtæppe for at forstå blandt andet placeringen af Ladby-graven.

Ladbydragen på sommertogt
12. juli 2019
Vikingemuseet Ladby

For første gang sejler Ladbydragen denne sommer på et længere togt på de åbne farvande.

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019
Vikingemuseet Ladby

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.