Vikinger og død

Tid: 28. og 29. december 2019 kl. 11 (voksne) og kl. 13 (børn)
Sted: Vikingemuseet Ladby

Temarundvisninger om døden i vikingetiden.

Vikingemuseet holder åbent mellem jul og nytår. Og den 28. og 29. december er der en ekstra god grund til besøge museet. Her har vi nemlig arrangeret nogle helt særlige rundvisninger om, hvordan vikingerne forholdt sig til døden og mindedes de afdøde.

Hver dag er der både en temarundvisning mest målrettet voksne og én målrettet familier med børn fra otte år.

Rundvisningerne er gratis når entréen er betalt. Der er ikke behov for tilmelding, men der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-møllet-princippet.

Et lys i døden – om at mindes og lyse for de døde i vikingetiden

Kl. 11-12. Tema-rundvisning for voksne.

Hvordan foregik begravelsen af Ladbykongen den dag i starten af 900-tallet? Vi ved det ikke med sikkerhed, men sammenholder vi Ladbykongens grav med andre vikingegrave og skriftlige vidnesbyrd, kan vi give et bud på hvordan og hvorfor et gravminde blev til for 1000 år siden. Kom med på rundvisning om gravminder i Ladbykongens stemningsfuldt oplyste gravhøj og hør hvad levende lys har at gøre med gravlæggelsen af døde i vikingetiden.

Lys i Ladbygraven – eller hvorfor seje vikinger bliver husket!

Kl. 13-14. Tema-rundvisning for familier med børn.

Hvorfor blev Ladbykongen begravet i et skib inde i en gravhøj? Hvorfor fik han døde heste og hunde med? Hvorfor var der guld, våben og en mystisk stok i graven? Var der levende lys i Ladbykongens grav? Og hvorfor bliver Ladbykongen stadig husket 1000 år efter sin død?

Kom og hør om kongelige begravelser i vikingetiden på Vikingemuseet Ladby og find ud af hvordan du sørger for at blive husket, længe efter din død som en rigtig viking. Undervejs på rundvisningen besøger vi gravhøjen,  udstillingerne og udforsker Ladbykongens ting og sager – både med øjnene, ørerne - og fingrene.

Lys i Ladbygraven

Fra 15. december til 15. januar er der tændt lys i gravhøjen for at sætte forkus på vikingerne og deres forhold til døden og de døde. Læs mere her.

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Ny landskabsudstilling om vikingernes skibe
7. januar 2020
Vikingemuseet Ladby

Landskabet omkring Ladbyhøjen er medspiller i ny udstilling på Vikingemuseet om udviklingen indenfor skibsbyggeri i vikingetiden.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019
Vikingemuseet Ladby

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Arkæolog Jeanette Varberg fortæller på 576 sider historien om vikingerne. Find bogen i museumsbutikken.

Spøgelsesskibet finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Vikingeskibet af lys og vand i Munkebo er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris.