Metaldetektordag på Vikingemuseet Ladby

Tid: Lørdag d. 1. februar 2020 kl. 12 - 15
Sted: Vikingemuseet Ladby

Detektorfolk og arkæologer undersøger området omkring Ladbyskibet for at blive klogere på Ladbykongens verden.

Besøg Vikingemuseet på lørdag d. 1. februar og følg med når museets arkæologer og tilknyttede detektorfolk undersøger området med metaldetektor. Undersøgelsen er første skridt i en række af forskningsmæssige undersøgelser, som har til formål, at udvide museets viden om Ladbykongens nære omverden – helt tæt på hans sidste hvilested.

Området er aldrig før undersøgt på denne måde, og det er derfor helt ny viden, vi håber at søge frem af jorden. Ved hjælp af metaldetektorer håber museet at finde mange spændende genstande, som er tabt, glemt eller gemt ved fjorden i fortiden. Men metalfund er ikke kun interessante i sig selv – de kan føje endnu et kapitel til den store historie om kongemagt, bosættelse og dagligliv i vikingetiden på Østfyn.

Bemærk, at da der er tale om en kontrolleret videnskabelig undersøgelse foretaget af museet, vil det ikke være muligt at deltage i undersøgelsen af området med egen metaldetektor eller låne metaldetektorer på museet, men dagen byder på rig mulighed for at se med, stille spørgsmål og deltage i rundvisning og fortælling om dagens fund. Vel mødt til metaldetektordag!

Kl. 12.00 - 13.00 Temarundvisning i udstillinger og ved Ladbyskibet ved arkæolog Ane Damgaard Jepsen.

Kl. 11.00 - 15.00 Detektorfolkene arbejder i området.

Kl. 14.00 - 15.00 Fortælling om dagens fund ved arkæolog Malene Refshauge Beck.

Der er alm. entré til museet. 

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020
Vikingemuseet Ladby

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020
Vikingemuseet Ladby

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.

Vinterferie med vikingemode til kriger og husfrue
28. januar 2020
Vikingemuseet Ladby

Så er vinterferien lige på trapperne og Vikingemuseet Ladby gør klar til at modtage både store og små gæster under overskriften ”Klædt på til kamp og kødgryder”.

Ny landskabsudstilling om vikingernes skibe
7. januar 2020
Vikingemuseet Ladby

Landskabet omkring Ladbyhøjen er medspiller i ny udstilling på Vikingemuseet om udviklingen indenfor skibsbyggeri i vikingetiden.