Arkæologisk Adventskalender 2019

 Bælteplade

Takket være engagerede detektorfolk dukker der hvert år smukke, finurlige og tankevækkende fund op af mulden rundt omkring på Østfyn. Tålmodigt bipper de sig frem til endnu en bid af den fynske fortid med metaldetektoren i hånd.

Indenfor de senere år er den tidligere opfattelse af en sparsomt beboet egn fra Fynshoved til Nyborg forstummet i kølvandet af de 6.500 detektorfund af tabte, gemte, ofrede eller glemte metalsager fra Østfyns fortid. Her har været megen færdsel af folk – både af den fornemme slags, der efterlod sig guldbelagte smykker, til de mindre rige hvis metalsager kunne være af jern, bly eller bronze.

Årets Arkæologiske Adventskalender handler om et særligt udvalg af Østfynske detektorfund. Hver søndag i advent i december måned bliver en samling nye, fantastiske detektorfund fra bronzealder til 1800-tallet afsløret her på hjemmesiden, på facebook og i udstillingen på Vikingemuseet Ladby frem til 31. januar 2020.

Første søndag i advent har vi samlet genstande og fortællinger fra bronzealder. Anden søndag i advent er temaet krig fra jernalder til middelalder, mens tredje søndag i advent byder på pudsige eller overraskende genstande, inden vi fjerde søndag i advent viser en samling af ganske særlige eller usædvanlige genstande.

Oplev også sjældne våben, detektorfund, kranier med krigsskader og fortællinger om kamp og krig i vikingetiden i særudstillingen ”Vikinger i Krig!” på Vikingemuseet Ladby.

Du finder dagens afsnit i menuen til venstre. 

 

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020
Vikingemuseet Ladby

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Gravpladsområdet omkring Ladby-gravhøjen undersøges
5. februar 2020
Vikingemuseet Ladby

I lørdags blev første etape af en planlagt undersøgelse af området omkring Ladbygraven gennemført. Nu venter yderligere undersøgelser for at museet kan få overblik Ladbygravens kontekst.

Vinterferie med vikingemode til kriger og husfrue
28. januar 2020
Vikingemuseet Ladby

Så er vinterferien lige på trapperne og Vikingemuseet Ladby gør klar til at modtage både store og små gæster under overskriften ”Klædt på til kamp og kødgryder”.

Ny landskabsudstilling om vikingernes skibe
7. januar 2020
Vikingemuseet Ladby

Landskabet omkring Ladbyhøjen er medspiller i ny udstilling på Vikingemuseet om udviklingen indenfor skibsbyggeri i vikingetiden.