Ladbytapet i lange baner

Ladbytapetet er et 7 meter langt broderi, som fortæller historien om Ladbyskibet.

Efter et kort ophold på Johannes Larsen Museet er det nu permanent udstillet på Vikingemuseet Ladby. Foruden tapetet i sin fulde udfoldelse kan man se eksempler på prøveklude og en film om tapetets tilblivelse. I ”bladrebogen” kan man orientere sig om forskellige tekniske detaljer, blive klogere på historien og møde brodøserne. 

I forbindelse med udstillingen er der lavet et flot udstillingskatalog, som sælges i museumsbutikken. Ligeledes kan man købe en folder på dansk, engelsk, tysk og fransk, der fortæller om arbejdet med tapetet. Man kan også købe en malebog, hvor tapetets illustrationer kan farvelægges. Desuden er der lavet postkort med tapetets syv fortællinger, som kan købes i butikken.  

Køb malebog i webshoppen

Ladbytapetet er inspireret af det 70 meter lange Bayeuxtapet, der handler om slaget ved Hastings i 1066.

Tapetet er broderet med plantefarvet uldgarn på hør og med samme opbygning som på Bayeuxtapetet. Midterstykket fortæller om Ladbyskibets historie. Friserne viser, hvordan et vikingeskib bygges og hvordan sejl og tovværk fremstilles. Skibsbyggeriet flettes med mytologiske figurer, gravgaver og detektorfund fra nutiden. Afslutningsvis ses tapetets kunstner, plantefarveren, brodøserne og tapetets idékvinde.

Starten på tapetet var i 2011. Idémager er Inge Svensmark, Gudrun Heltoft tegner og Anette Nørgaard Bogulski plantefarver.

Sidste sting på tapetet blev sat den 8. juli 2017 efter 6 års arbejde.

Læs mere om fundet af Ladbyskibet her.

Vil du vide mere? Kontakt Inge Svensmark på ingesvensmark@gmail.com eller mobil 2712 2086. 

Presseomtale:

Indslag i P1 Eftermiddag fra 19. januar om Ladbytapetet i forbindelse med Bayuextapetets udlån til England. https://www.dr.dk/radio/p1/p1-eftermiddag/p1-eftermiddag-20 18-01-19#100:24:32

TV2 Fyn 8. juli 2017: Sidste sting sættes i Ladbytaptet

December 2014: Artikel om Ladbytapetet og brodøserne bag projektet i Ældre Sagens blad december 2014. Skrevet af journalist Bodil Rohde. Læs artiklen her. Tapetet er sågar endt som del af deres krydsord!

Videoindslag fra TV2 Fyn 5. marts 2013.

Hør indslag i P1 - Alletiders Historie om Ladbytapetet fra 7. oktober 2013.

 

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Er du vores nye formidlingsinspektør?
21. juni 2019
Vikingemuseet Ladby

Jobopslag: Vikingemuseet Ladby søger ny formidlingsinspektør. Stillingen er på 37 timer ugentligt. Ansøgningsfrist 15. august.

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Hal er endnu ældre end først antaget
1. marts 2019
Vikingemuseet Ladby

Hvad vi troede var en stor vikingehal på Munkebo Bakke har vist sig at være Fyns største bygning fra yngre germansk jernalder.