Ladbytapet i lange baner

Ladbytapetet er et 7 meter langt broderi, som handler om Ladbyskibet.

NB - tapetet kan i perioden 9. september til 28. januar opleves på Johannes Larsen Museet på udstillingen Ladbytapetet – billedfortælling og kunstværk

Tapetet har (normalt) til huse på Vikingemuseet Ladby i udstillingsbygningen. Her er tapetets originaltegning, eksempler på rentegningen, en farvelagt kopi og eksempler på prøveklude. I ”bladrebogen” ses fotos af tapetet, som det har udviklet sig fra 2012. Et udsnit af tapetet kan ses i montren. En folder på dansk, engelsk, tysk og fransk kan købes i butikken for 10 kr. Man kan også købe en malebog, hvor tapetets illustrationer kan farvelægges.

Køb malebog i webshoppen

Ladbytapetet er inspireret af det 70 meter lange Bayeuxtapet, der handler om slaget ved Hastings i 1066.

Tapetet er broderet med plantefarvet uldgarn på hør og med samme opbygning som på Bayeuxtapetet. Midterstykket fortæller om Ladbyskibets historie. Friserne viser, hvordan et vikingeskib bygges og hvordan sejl og tovværk fremstilles. Skibsbyggeriet flettes med mytologiske figurer, gravgaver og detektorfund fra nutiden. Afslutningsvis ses tapetets kunstner, plantefarveren, brodøserne og tapetets idékvinde.

Starten på tapetet var i 2011. Idémager er Inge Svensmark, Gudrun Heltoft tegner og Anette Nørgaard Bogulski plantefarver.

Sidste sting på tapetet blev sat den 8. juli 2017 efter 6 års arbejde. Tapetet vil blive udstillet på Johannes Larsen Museet i Kerteminde i efteråret 2017.

Læs mere om fundet af Ladbyskibet her.

Vil du vide mere? Inges mail ingesvensmark@gmail.com eller mobil 2712 2086. 

Logbog:

Presseomtale

TV2 Fyn 8. juli 2017: Sidste sting sættes i Ladbytaptet

December 2014: Artikel om Ladbytapetet og brodøserne bag projektet i Ældre Sagens blad december 2014. Skrevet af journalist Bodil Rohde. Læs artiklen her. Tapetet er sågar endt som del af deres krydsord!

Videoindslag fra TV2 Fyn 5. marts 2013.

Hør indslag i P1 - Alletiders Historie om Ladbytapetet fra 7. oktober 2013.

Drenge
Det sker på museet

Foredrag, aktiviteter, udstillinger, rundvisninger og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Nyt vikingehus på Bytoften klar til sommer
21. marts 2018
Landskab & Arkæologi

Første spadestik er taget til et nyt vikingehus, der skal binde Bytoften sammen som et spændende og rekreativt område, der emmer af historie.

Ministre sender skolebørn på Vikingemuseet
2. marts 2018
Vikingemuseet Ladby

Nyt initiativ skal give danske 4.klasses-elever større kendskab til deres land. Blandt andet skal de besøge Vikingemuseet Ladby.

Skeletfund optaget på årets arkæologiske top ti
22. december 2017
Landskab og Arkæologi

Fundet af en bronzealdergravplads ved Kalvehavegård tæt ved Kerteminde er på Slots- og Kulturstyrelsens liste over de vigtigste arkæologiske udgravninger i 2017.

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017
Vikingemuseet Ladby

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.