Ladbytapetet er et 7 meter langt broderi, som handler om Ladbyskibet.
NB - tapetet kan i perioden 9. september til 28. januar opleves på Johannes Larsen Museet på udstillingen Ladbytapetet – billedfortælling og kunstværk
Tapetet har (normalt) til huse på Vikingemuseet Ladby i udstillingsbygningen. Her er tapetets originaltegning, eksempler på rentegningen, en farvelagt kopi og eksempler på prøveklude. I ”bladrebogen” ses fotos af tapetet, som det har udviklet sig fra 2012. Et udsnit af tapetet kan ses i montren. En folder på dansk, engelsk, tysk og fransk kan købes i butikken for 10 kr. Man kan også købe en malebog, hvor tapetets illustrationer kan farvelægges.
Køb malebog i webshoppen
Ladbytapetet er inspireret af det 70 meter lange Bayeuxtapet, der handler om slaget ved Hastings i 1066.
Tapetet er broderet med plantefarvet uldgarn på hør og med samme opbygning som på Bayeuxtapetet. Midterstykket fortæller om Ladbyskibets historie. Friserne viser, hvordan et vikingeskib bygges og hvordan sejl og tovværk fremstilles. Skibsbyggeriet flettes med mytologiske figurer, gravgaver og detektorfund fra nutiden. Afslutningsvis ses tapetets kunstner, plantefarveren, brodøserne og tapetets idékvinde.
Starten på tapetet var i 2011. Idémager er Inge Svensmark, Gudrun Heltoft tegner og Anette Nørgaard Bogulski plantefarver.
Sidste sting på tapetet blev sat den 8. juli 2017 efter 6 års arbejde. Tapetet vil blive udstillet på Johannes Larsen Museet i Kerteminde i efteråret 2017.
Læs mere om fundet af Ladbyskibet her.
Vil du vide mere? Inges mail ingesvensmark@gmail.com eller mobil 2712 2086.
Logbog:
Presseomtale
TV2 Fyn 8. juli 2017: Sidste sting sættes i Ladbytaptet
December 2014: Artikel om Ladbytapetet og brodøserne bag projektet i Ældre Sagens blad december 2014. Skrevet af journalist Bodil Rohde. Læs artiklen her. Tapetet er sågar endt som del af deres krydsord!
Videoindslag fra TV2 Fyn 5. marts 2013.
Hør indslag i P1 - Alletiders Historie om Ladbytapetet fra 7. oktober 2013.