Mit Østfyn: Vikingemuseet Ladby

Sted: Vikingemuseet Ladby

Fag: historie og evt. kristendomskundskab

Målrettet 4. klasse.

Et forløb, hvor eleverne så at sige "kommer på besøg i vikingetiden". Eleverne får i forløbet forståelse for, hvordan et liv tog sig ud i vikingetiden, og hvordan Østfyn tog sig ud dengang. Forløbet vil også indbefatte vikingetidens mytologi og vikingernes tanker om døden og begravelsesritualer. Forløbet kunne derfor med fordel kombineres også med faget kristendomskundskab. 

Husk at alle forløb foregår sammen med en formidler fra museet. Book i god tid. Find booking-informationer nederst på siden. 

Sådan bruger du Mit Østfyn-besøget på Vikingemuseet Ladby

Hvad er historien på Vikingemuseet Ladby

Besøg Ladbykongens grav
Introduktion til besøg på vikingemuseet Ladby og til vikingetiden generelt. Materialet er delt i 4 ekspertteams om: Livet, døden, religionen og rejsen.

Læs om Ladby og vikingetiden

NY OPGAVE! Ombord i Ladbydragen 
Kom med ombord på Ladbydragen. Alle elever får tildelt et navn og en rolle i skibet, og lærer herigennem om hvordan vikingerne håndterede sejladsen, hvad de hver især havde ansvar for. Derudover er der fokus på skibets indretning og materialer, vikingernes våben og togter. 

NY OPGAVE! At trække et vikingeskib
Vikingerne var ofte nødt til at trække deres skibe over land. Eleverne kan prøve at trække en mindre kopi af et vikingeskib med de samme metoder, som vikingerne brugte. Også Ladbyskibet blev trukket på land, da Vikingekongen skulle begraves. 

Gamle lege – som man godt kunne have leget i vikingetiden

Med vikingeskibet på tur
Vikingerne kom langt omkring i deres skibe. En ’kapsejlads om samarbejde’ med vikingeviden indbygget.
Lad eleverne være skibets besætning og guide dem gennem turens mange udfordringer.Kan gennemføres i skolegård på sportsplads etc. Antal ’4-10 elever pr. båd’.

QR-jagt. Hvad ved du om vikingerne?
30 QR-koder med spørgsmål om vikingerne. Print dem ud, fordel dem i klassen eller på skolen og lad eleverne gå på jagt efter vikingeviden. Spørgsmålene bygger på elevmaterialet ’Besøg Ladbykongens grav’.

Kort oversigt over nordiske guder

Book forløb
Book: tlf. 23 96 35 25 eller mail

Mit Østfyn
Mit Østfyn er et samarbejde mellem museer og skoler på Østfyn, der skal sikre, at alle børn og unge fra Østfyn gennem deres skoletid får et godt kendskab til Østfyns spændende kulturarv. Forløbene kan også bruges af skoler fra andre steder i landet. Det er dog kun skoleklasser fra Nyborg og Kerteminde Kommuner, der tilbydes forløbet uden betaling.

Læs mere om Mit Østfyn her.

Mit Østfyn

Særforløb på Østfyns Museer for alle 3.-6.-klasser i Kerteminde og Nyborg kommuner.

Læs mere.